2012/09/07

Operaatio Nälkäpäivä

Nyt on toverit tärkeetä asiaa.

Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys eli Operaatio Nälkäpäivä järjestetään nimittäin ens viikolla 13.9.-15.9. Nälkäpäivänä kerätään siis rahaa SPR:n katastrofirahastoon, eli niitä ei sidota ennalta tiettyyn kohteeseen, vaan käytetään siellä, missä tarve vaatii ja hätä on suurin. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi luonnonkatastrofit ja sodat sekä erilaiset onnettomuudet meillä täällä Suomessa.


Nälkäpäiväkeräys on siinä mielessä erityisen huippu juttu, että kuka tahansa voi osallistua ja tapojakin löytyy monenlaisia. Auttaa voit esimerkiksi lahjoittamalla netissä (täällä.) tai suoraan katastrofirahaston tilille (221918-68000; IBAN: FI06 2219 1800 0680 00; SWIFT/BIC: NDEAFIHH). Voit myös soittaa numeroon 0600 12220 (20,12 € /puh. + pvm), lähettää tekstarin “SPR” numeroon 16499. (15 €.) tai lahjoittaa 3e Otto-automaatilla käteisnoston yhteydessa. Näiden lisäksi voit vielä vaikka lähteä lipaskerääjäksi.Itse olen ollut lipaskerääjänä jo neljänä vuotena ja en tänä vuonnakaan mistään hinnasta jättäisi välistä! Toivottavasti moni muukin innostuu auttamaan jollain tapaa. Haastankin kaikki jättämään jotain turhaa ostamatta ja tipauttamaan ne pennoset lippaaseen. :)

3 kommenttia:

mirmeli kirjoitti...

kyllä se on niin, että hyvien asioiden puolesta kerätään rahaa :) ei ole kauhean iso vaiva mennä lipas kerääjäksi tai sitte lahjoittaa muutama kolikko lippaaseen :)

Anna kirjoitti...

Nimenomaan :) toivottavasti mahollisimman moni muuki ajattelee samalla tavalla!

mirmeli kirjoitti...

niiimpä, toivottavasti! :)